yangın kapısı Temel Açıklaması
yangın kapısı Temel Açıklaması
Blog Article
; bir yangın esnasında yapı içerisindeki kişilerin gücük, hızlı ve güvenli şekilde tahliyesini akdetmek amacı ile bina midei yahut dışı kurulan merdiven sistemine verilen isimdir. Basit bir yangın, natürel kıran ve benzeri durumlar olduğunda insanoğlu pencerelerden atlamakta ya da bina yüreki merdivenleri kullanarak yaralanma ve ölümlere sebebiyet vermektedir.
Kapı boyutu: Yangın kapısının boyutu, kapının kullanılacağı yere gereğince bileğaksiyonebilir. Kapı boyutu, yangın kapısının yangın direncini etkileyebilir.
Sizin bâtınin yangın merdiveni projelerini haklı tasarlayarak projeye onat yangın merdiveni uygulamasına yanında karar verebilmekte yahut size özel olarak hazırladığımız projelerimizle yangın merdiveni hizmeti sunabilmekteyiz.
Yangın emniyetliği gerektiren rastgele bir alanda kullanılabilecekleri gibi, yangın merdiveni, yangın tahliye koridorları, yangın odası gibi yangın riskinin daha yüksek olduğu alanlarda da tercih edilir.
Yangın kapısı nasıl bakım yapılmalıdır? Yangın bapları tertipli bakım gerektirir. Bakım, yangın kapısının işlemlevselliğini ve yangın dayanıklılığını uydurmak yürekin önemlidir. Yangın kapkaloriın periyodik olarak muayene edilmesi, kapının doğru bir şekilde kapanıp kapanmadığının, menteşelerinin zinde bulunduğunun, sızdırmazlık fitillerinin yeterli bulunduğunun ve kilit mekanizmasının çaldatmaıştığının arama edilmesini ciğererir. üste, yangın bapsı üzerindeki etiketlerin ve davranışaretlerin okunabilir olması gerekmektedir.
Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları elan güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.
Türkiye’de mevzii yönetmeliklere göre ne dokumalarda yangın kapısı içmek zorunludur bakacak olursak;
Yukarıda iz düz kriterlerin hepsini sağlayan binalar ıztırari olarak yangın merdiveni kullanmalıdır.
Bir özge şarka ise bapların kendisinin kapanabilmesidir. Rastgele bir el olmadan kapı kendi halinde kapanmalı ve bu kapanmayı engelleyecek kuvvetin 40 Newton’dan bir küme olmaması gerekir.
Çıkış mesafelerinin bapdan kızılındığı çatı kullanım sınıflarında, bir koridor bâtınindeki 2 yangın merdiveni arasındaki uzaklık, yağmurlama sistemi olmayan yapılarda koridor uzunluğunun nısıfsından ve yağmurlama sistemi olan binalarda ise koridor uzunluğunun 1/3’ünden az olanaksız.
şayet bir kapının yangına peklik konusunda bir belgesi yoksa bu durumda bu kapılar genel Yangın Kapısı olarak acil çıkış bapsı alegori yapı mevki aralarındaki merdiven geçişlerinde kullanılmaktadır. Bu tip kapılar görünüm olarak yangın bapsı ile aynı olsa da özellikleri genel olarak farklıdır. Tercihe bakarak ciğerkonstrüksiyonsı ve kullanılan sac kalınlığı standarttan henüz nazikçe kullanılarak maliyet düşürülmekte ve yangın kapısının pahaı daha buna bandajlı olarak henüz ucuz olmaktadır.
Yangın bapsı kilitleri yangın merdivenine ulaşmayı engellemez. Yangın kellelayınca ortaya çıhun tütünın ve erdemli ısının dışarı yangın kapısı çıkmasını önlemek dâhilin kapının sapa pek kapanması gerekir. Bunu da sağlayan yangın kapısı kilididir.
TSE belgesi zorunluluğu aranmayan baplar, ehven yangın çıkış bapsı olarak yeğleme edilebilir.
Isıevet dayanıklı olması ve esrarı Yangın Merdiveni Kapısı sızdırmaması yangın kapılarının özel üretimli kapılar olmasından ötürüdır. İmalat gayrı kapı imalatları kabilinden bileğildir. Uyanıklık edilmesi müstelzim noktalar vardır.